21 Mayıs 2013 Salı

En İyi Zeytinyagi

en iyi zeytinyagi


En iyi zeytinyagi, birinci sınıf zeytinlerin kimyasal katkı maddesi ve gübre kullanılmadan elde edilmesiyle sağlanan farklı asit seviyelerinde, taş değirmen ve soğuk baskı tekniğiyle çoğaltılan organik zeytinyağlarıdır. Kimyasal zararlı mücadelesi yapılmamış ağaçların doğal meyvelerinin yağıyla kuru tarım yöntemi ile yapılan zeytin ağaçları sulanmadıkları, konvansiyonel zeytincilikte yapıldığı gibi azotlu su ile dolgunlaştırılmadığı için kuru madde oranları yüksektir.
Doğal tadında yağın elde edilmesi prosesi esnasında herhangi bir arıtım işlemi ya da yağın asiditesini düşürmek için başka ısıl işlem görmeden üretilen bu yağlar saf zeytinyağıdır ve asetik oranı 1'in altındadır.

En iyi zeytinyagi özellikleri arasında rafinasyon işlemlerinden geçmediğinden Omega3 oranı çok daha yüksek olmasını ve ayrıca da azot, fosfat veya kanserojen etki yaratacak her hangi başka bir kimyasal madde olmamasını sayabiliriz.

Zeytin hamuru Çelik Pres ile sıkılarak, çelik tanklarda dinlendirilmesi sadece çelikten yüzeyler ile teması ile yağın asitliğini koruması sayesinde zeytinin kendine has nefaset, koku ve lezzetini kaybetmeden rayihalı zeytinyağına dönüşmesini sağlar.

En iyi zeytinyagi kategorisi için üretimin hiçbir aşamasında koruyucu ve katkı maddesi kullanılmamalı, ısısal işlem görmemeli ve yüksek antioksidan özelliğini kaybetmemeli bunun sonucunda da omega 9 ve omega 6 yağ asidi barındırmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder