14 Mayıs 2013 Salı

Zeytinyagi Faydalari


zeytinyagi faydalari

Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırarak başta E vitamini olmak üzere A, D, K vitaminleri içerir ve bu vitaminlerin sayesinde hücrelerin yenilenmesinde doku ve organların eskimesini geciktirmek zeytinyagi faydalari arasındadır.

Zeytinyağının en mühim hususiyetlerinden bir tanesi kalp ve damar hastalıkları üzerindeki müspet tesiridir ve aynı zamanda kalp krizi rizikosunu azalttığı gözlenmiştir.
Zayıflama diyetlerinde zeytinyağını öğünlerden çıkartmak çok önemli derecede sakıncalıdır ve yine zeytinyağının bağırsak, idrar yolları, safra kesesi gastritin giderilmesinde de etkin olarak kullanılabilirliğini unutmamak gerek.

Gençlik ve ergenlikte vücudun en çok kaliteli besine ihtiyacı olduğu dönemdir ve zeytin yağ burada iyi bir tercihtir, aynı esnada ihtiyarlıkta kalsiyum kaybını önlüyor ilavetende kemik erimesine engel oluyor.

Zeytinyagi faydalari özellikle hamilelikte, bu süreçte içerisinde bulunan yağ asitleri hücre ve sinir düzeninin oluşturulmasında çok mühim etkendir, günde iki çorba kaşığı zeytinyağı kullanmak kaydıyla oleik asitten faydalanılmalıdır.

Yüksek nispette zeytinyağı tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma rizikosunun daha az olduğunu gösteren bir çalışma The Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanmıştı.
Doktorların zeytinyağının bağırsak kanserinin başlamasını engellemek adına midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmeleri neticesinde zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğine hayız olduğu belirlenmiştir.

Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korurken bununla beraber safra salgısını devinime ederek, sindirimin en mükemmel duruma gelmesini gerçekleştirir.
Safra kesesinin boşalma işlemini düzenlerken safra taşı riskini azaltarak içeriğindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına etkili olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını basitleştirir.

Bunların yanı sıra zeytinyagi faydalari arasında, beyin damarlarının sağlığına da müspet etkisi olduğu gibi yaşlanmayı önlemesi, Zeytinyağının içerdiği vitaminler sayesinde hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılmasını sayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder