20 Mayıs 2013 Pazartesi

Zeytin Yaprağı Faydaları


zeytin yaprağı faydaları

Antik dönem Yunan ve Roma uygarlıklarının yemek kültüründe önemli bir yeri olan zeytinin,  meyve olarak tüketimi içerdiği glikozit nedeniyle tuzlama yapmayı gerektirdiği için salamura yapılan zeytin antik mutfağın vazgeçilmezleri arasındaydı.

Günümüzde zeytinyağı ve Zeytin yaprağı faydaları modern tıp tarafından da çeşitli hastalıkların iyileştirilmelerinde önerilirken 2 kaşık zeytinyağı kullananların koroner kalp hastalığı riskini azalttığı, yüksek tansiyon, trigliserit ve kolesterol düşürdüğü bilinmektedir. Son yapılan araştırmalar prostat,  kalınbağırsak, meme kanserlerinde zeytinyağının koruyucu etkisinin olduğu görüldüğü kan dolaşımı rahatsızlıkları zeytinyağıyla beslenenlerde az bulunduğu aynı zamanda kanser engelleyici olarak kabul gördüğüdür.


Zeytin yaprağı faydaları arasında, mikrop öldürücü, ateş düşürücü, yatıştırıcı,  iştah açıcı, idrar söktürücü özelliklere ve şeker hastalığına önerilme özelliklerine sahip çok değerli bir bitki kaynağı olduğu sayılabilir.

Soluduğumuz havadaki oksijen, vücut içinde toksik etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olduğundan zeytin yaprağı faydaları burada devreye girerek vücudumuzda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan zararlı maddelerin (serbest radikallerin)  nötralize edilmesini sağlar. 

Zeytin ağacının uzun yıllar yaşamasında en önemli etken madde olarak kabul edilen  ve zeytin yaprağında bulunan “oleuropein” maddesinden elde edilen ekstre, önemli bir  gıda takviyesi olduğuyla ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca Tariş Zeytin’in ürettiği  zeytin yaprağı çayı doğal yolla bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, hormonal dengeyi korumak ve  yaşlanmayı geciktirmeye yardımcıdır. 

Bakterilerin  virüslerin  ilaçlara  dirençli hale gelmeleri antibiyotiklerin aşırı  alımı ya da yanlış uygulanmasının neticesi olduğundan antibiyotiklere  karşı  mukavemet kazanmış mikroorganizmalar üzerinde etkili ve çok değerli bir bileşendir. Zeytin yaprağı faydaları saymakla bitmeyeceği gibi mutlaka azami ciddiyetle tüketmeye çalışılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder